2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Hiç suizan yok ki yangın felaketi, sene ortamında birey kaybına illet olan en mefret etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten güdük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem bile mal kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüksek bünyeda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve orospu kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın bapları özellikleri dayalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlangıçlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak arama şeşna düzenınmasına yardımcı olur ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın bapsı ne hizmet kuruluşlmalıdır? Yangın bapları derneşik bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın alışverişlevselliğini ve yangın dayanıklılığını getirmek midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrol edilmesi, bapnın hak bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının muayene edilmesini derunerir. üste, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve nöbetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında tek huzurıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve konuaretler kullanılır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari strüktürsı özellikle sarhoş olmak üzere yararlanma amacına ve kullanan eş sayısına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda biriyi insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu kızılışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Bu kabil soruların taliıtlarını alabileceğiniz firmalarımızı arayabilir ve elan katı çok konuyu netleştirebilirsiniz. Aklınızda istifham meslekaretlerine neden olan noktaları ve fiyatlarını öğrenebilmek derunin bizleri aramaya saksılayabilirsiniz.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan acil gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha umum Yangın Kapısı ordu olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında kişi ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca güçlü ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış veçheüne akıllıca ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut dışarıdan örgülabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler elan azca maliyeti ve alan kaybının daha az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Yangın Güvenliği Ekipmanlarını Muayene Edin: Yangın söndürme cihazları, yangın alarmı ve yangın dolapları gibi emniyet ekipmanlarını düzgün olarak denetçi edin ve bakımını konstrüksiyonn. Bu ekipmanların çkızılışır durumda başüstüneğundan güvenli olun.

Report this wiki page